Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2011 21:13 - Баница рецепта
Автор: baniza Категория: Рецепти   
Прочетен: 3413 Коментари: 0 Гласове:
0



Баницата е традиционна българска храна, която се консумира с радост от малки и големи. Обикновено приготвянето на баница е добре да стани рано сутрин, защото е перфектна закуска, през по-късните часове не е добре да се консумира баница поради високото съдържание на мазнини в този продукт.

За да приготвите вкусна баница освен добра рецепта ще са ви е нужна и любов към готвенето.

Рецепта за баница
Необходими продукти:
750 гр брашно 1 яйце 2 с. л. олио 1 с. л. оцет 1/2 ч. л. сол 125 гр краве масло за плънката 2 яйца 150 гр сирене

Приготвяне на баница
От общото количество брашно отделете половин  чаша, което ще служи да поръсеим баницата. Останалото изсипете в намазана с олио плитка тенджера. Направете кладенче в брашното и в него сложете олиото, оцета, солта и яйцето. Сипете една чаша хладка вода, но не и топла и замесете тесто. Месете, докато се образуват шупли, след което го оставете да престои на хладно 30 мин. Разделете тестото на три части. От всяка част накъсайте по 10 топчета. Всяко топче разточете на кора с големина на чаена чинийка. Слепете ги по 10 с полуразтопеното масло и ги сложете в хладилника, докато маслото замръзне. Разточете първия лист от десет слепени корички според големината на тавата, в която ще печете баницата. Сложете го в намаслена тава, наръсете с масло, сложете от сиренето, смесено с яйцата, покрийте с втория лист и т.н. Печете в предварително нагрята фурна. Ето, че не след дълго вашата баница е готова.

Баница



Тагове:   баница,   рецепта,


Гласувай:
0



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: baniza
Категория: Рецепти
Прочетен: 160043
Постинги: 2
Коментари: 79
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол