Постинг
18.10.2011 21:13 -
Баница рецепта
Баницата е традиционна българска храна, която се консумира с радост от малки и големи. Обикновено приготвянето на баница е добре да стани рано сутрин, защото е перфектна закуска, през по-късните часове не е добре да се консумира баница поради високото съдържание на мазнини в този продукт.
За да приготвите вкусна баница освен добра рецепта ще са ви е нужна и любов към готвенето.
Рецепта за баница
Необходими продукти:
750 гр брашно 1 яйце 2 с. л. олио 1 с. л. оцет 1/2 ч. л. сол 125 гр краве масло за плънката 2 яйца 150 гр сирене
Приготвяне на баница
От общото количество брашно отделете половин чаша, което ще служи да поръсеим баницата. Останалото изсипете в намазана с олио плитка тенджера. Направете кладенче в брашното и в него сложете олиото, оцета, солта и яйцето. Сипете една чаша хладка вода, но не и топла и замесете тесто. Месете, докато се образуват шупли, след което го оставете да престои на хладно 30 мин. Разделете тестото на три части. От всяка част накъсайте по 10 топчета. Всяко топче разточете на кора с големина на чаена чинийка. Слепете ги по 10 с полуразтопеното масло и ги сложете в хладилника, докато маслото замръзне. Разточете първия лист от десет слепени корички според големината на тавата, в която ще печете баницата. Сложете го в намаслена тава, наръсете с масло, сложете от сиренето, смесено с яйцата, покрийте с втория лист и т.н. Печете в предварително нагрята фурна. Ето, че не след дълго вашата баница е готова.
Баница
За да приготвите вкусна баница освен добра рецепта ще са ви е нужна и любов към готвенето.
Рецепта за баница
Необходими продукти:
750 гр брашно 1 яйце 2 с. л. олио 1 с. л. оцет 1/2 ч. л. сол 125 гр краве масло за плънката 2 яйца 150 гр сирене
Приготвяне на баница
От общото количество брашно отделете половин чаша, което ще служи да поръсеим баницата. Останалото изсипете в намазана с олио плитка тенджера. Направете кладенче в брашното и в него сложете олиото, оцета, солта и яйцето. Сипете една чаша хладка вода, но не и топла и замесете тесто. Месете, докато се образуват шупли, след което го оставете да престои на хладно 30 мин. Разделете тестото на три части. От всяка част накъсайте по 10 топчета. Всяко топче разточете на кора с големина на чаена чинийка. Слепете ги по 10 с полуразтопеното масло и ги сложете в хладилника, докато маслото замръзне. Разточете първия лист от десет слепени корички според големината на тавата, в която ще печете баницата. Сложете го в намаслена тава, наръсете с масло, сложете от сиренето, смесено с яйцата, покрийте с втория лист и т.н. Печете в предварително нагрята фурна. Ето, че не след дълго вашата баница е готова.
Баница
Няма коментари